Nordea – Gør det muligt at undgå skat

Skærmbillede 2016-04-04 kl. 19.26.13De må være lettede ovre hos Danske Bank…

I mange år har banken nemlig ligget nummer 1 på den danske liste over ”De onde banksataner”, men nu er Nordea strøget op på en ”flot” førsteplads med deres anbefalinger af Panama som et fremragende skattely, og Thorben Sander, chef for Private Banking, sammenlignes med Bjarne Riis.

To stærke associationer, der er svære at slippe af med, og som klistrer sig fast til banken, som en piratfisks tandsæt i en testikel i en flod i Panamas regnskov.

Nordea kunne selvfølgelig havde undgået hele sagen og det nye image, hvis de havde overholdt deres egne etiske regler, men det gjorde de ikke. Banken valgte at tage chancen, og tjene lidt penge.

Spørgsmålet er hvor hårdt banken så rammes og måske bliver det rigtigt hårdt, fordi Nordea ligesom så mange andre banker har været bange for at markedsføre sig selv siden Danske Banks ”New Standards”.

Nordea har ingen imagepoint og har ikke opbygget goodwill i mange år. De gode historier banken eventuelt har at fortælle, er det for sent at trække frem nu. De manglende investeringer i markedsføring betyder, at der intet er at stå imod med.

Da Volkswagen blev afsløret i at bruge snydesoftware i millioner af biler, havde de fleste nok regnet med, at deres bilsalg ville falde langt mere, end det rent faktisk gjorde i halen på skandalen. Men de havde imagepoint i ”banken”. Og det gør hele forskellen.

Når man i dag ser Nordeas pay-off : ”Gør det muligt”, tænker man lige nu: ja da, de gør det muligt at flytte penge i skattely i Panama. Men hvis de havde investeret mere i at putte positive værdier ind i pay-offen, havde man også tænkt på de værdier lige nu.

Det havde ikke reddet dem fra #panamapapers, men der havde været noget at bygge videre på efter shitstormen.

Nordea kom godt ud af finanskrisen, men har fuldstændigt forsømt at kommunikere kundetilfredsheden bredt ud til befolkningen.

Jo stærkere et brand er, jo mere kan det tåle, og lige nu kan Nordea ikke tåle ret meget.

Så husk værdien af at investere i markedsføring løbende…man ved aldrig hvornår man får brug for point på imagekontoen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One response to “Nordea – Gør det muligt at undgå skat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *