Fuck PowerPoint. Handwriting is back!

I am not alone Hold kæft, hvor jeg hader PowerPoint præsentationer.

72 slides uden én eneste nøgen dame. Bare en masse ord, jeg kæmper for at læse, mens en anden læser dem højt for mig. En virkelig dårlig form for stereo, for inde i mit hoved er der samtidig én der skriger: JEG VIL UD!!! Jeg vil ud af dette dræbende kedelige møde.

Jeg vil ud og slå manden der opfandt PowerPoint ihjel. For han er en massemorder. Han har slået vores tid ihjel time efter time. Ikke ligeså slem som Oppenheimer, men bestemt en mand, der ufrivilligt har gjort verden ond. For PowerPoint er ond. Men alligevel lever ”han” videre i bedste velgående.

Hvorfor? Hvorfor er det at vi går til møder hele tiden og kigger på den ene kedsommelige PowerPoint præsentation efter den anden?

”Først lige 50 slides om os selv, så 20 slides med en masse cases, som vi ikke har lavet. Og så 2 slides om, hvad vi vil gøre for dig?”

Er det god kommunikation og er vores historier blevet så komplicerede, at vi behøver 72 slides? Nej, PowerPoint er ligeså effektivt, som en rubrikannonce i en avis, du ikke læser. Nævn mig et møde…bare et, hvor du bagefter sagde: ”Ih…hvor var det dejligt med den PowerPoint præsentation” Det sker aldrig, med mindre det er en flugtplan i et brændende hus, der bliver præstenteret i flammernes skær.

Jeg er helt sikkert ikke den eneste, der synes at PowerPoint er en dårlig kommunikationsform, og alligevel bliver vi ved og ved at bruge Bob Gaskins opfindelse.

Hvad nu hvis vi havde en lille serviet i lommen med vores idé på? Eller en tusch, som vi kunne skrive med på en tavle, alt imens vi  talte og kiggede folk i øjnene?

Hvad er det vi er bange for, når vi gemmer os bag en PowerPoint?

Vi er bange for at være autentiske. Bange for at vores idé ikke holder. Bange for at miste kontrol. Bange for at vi går i sort. Tabe ansigt. Bange for ikke at få sagt alt det, vi har på hjertet.

Men faktum er at snakken for alvor begynder at flyde, når skærmen med PowerPoint er klappet ned. Så skal vi endelig tale om det, vi har ventet på.

Hvad kan I gøre for os? Hvad vi kan gøre for jer? Og det er en dialog. En snak. Og det er der mødet starter…

”Vi har en idé med til jer i dag. Jeg tegner lige og fortæller ( Jørgen Clevin R.I.P.) vores idé. (Der bliver tegnet). Det vi synes er rigtigt for jer er dette… eller det her er, hvad jeres kunder kommer til at se…”

LIGE PÅ OG HÅRDT! Det er en god start på et møde. Jeres kunder gider ikke høre om jer og jeres fortræffeligheder og se cases fra andre virksomheder. De vil høre, hvad I kan gøre for dem. NU og HER!

Så drop PowerPoint og løb op til tavlen og fortæl folk, hvad I kan gøre for dem! Det er god kommunikation!

Fuck PowerPoint. Handwriting is back!

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *